Basiswaarde bestaat één jaar!

een jaar Basiswaarde - LeanPrecies een jaar geleden heb ik onder de naam Basiswaarde mijn eigen bedrijf ingeschreven bij de KvK in Amersfoort. Voor mij een heel bijzondere stap omdat ik er best een lange tijd naartoe heb gewerkt. Na 20 jaar in loondienst, en veel geleerd te hebben, ben ik nu helemaal zelf verantwoordelijk voor mijn toekomstplannen en ambities. Iets waar ik veel energie van krijg!

Bij de opstart ben ik tegen veel verschillende zaken aangelopen, waar ik over na moest denken en besluit over nemen. De naam had ik snel bedacht en nooit meer over getwijfeld. Maar daarna was de volgende stap het schrijven van een business plan. Ik dacht dat ik mijn zakelijke plannen toen wel duidelijk had. Maar bij het opzetten van mijn website kwam ik er achter dat ik een aantal belangrijke elementen toch nog niet concreet en helder (genoeg) had. Het heeft me een hele tijd en herschrijven gekost om uiteindelijk de juiste inhoud en lay-out op mijn site te hebben. Nu ik het na een jaar teruglees ben ik nog steeds tevreden en zijn er natuurlijk altijd punten te verbeteren. Bijvoorbeeld de template. Daarnaast heb ik gemerkt dat het ook heel belangrijk is dat ik werd gesteund door de mensen in mijn direct omgeving. Dat geeft vertrouwen en positieve energie!!

In mijn business plan had ik destijds mijn missie alsvolgt omschreven: “MKB (industrie, bouw en logistiek) behouden voor Nederland door het vergroten van hun klantwaarde én productiviteit”. De verschillende opdrachten (ook buiten dit kader) die ik tot nu toe heb uitgevoerd is gebleken dat daar inderdaad mijn kracht ligt. Ik ben een “leanwerker” (afgeleide van de veelal in de agrarische sector werkzame loonwerker); een lean expert die meewerkt/-loopt (= Gemba) in het proces zodat op basis van feiten en concrete ervaringen het verbeterpotentieel wordt bepaald. Vervolgens wordt dit samen met alle betrokkenen geïmplementeerd en het juiste resultaat gerealiseerd.

Conclusie: Voor mij heeft Kaizen (veranderen ten goede) zeker goed uitgepakt en ben ik een voor mij bijzondere weg ingeslagen

Lean Kaizen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>