Basis

Basis staat voor verschillende principes:

Basis als synoniem voor werkvloer. Verbeteringen worden gerealiseerd op de plek waar het werk wordt uitgevoerd én door de mensen die het werk doen. Basiswaarde maakt zichzelf daarnaast zo snel mogelijk ‘misbaar’ door zijn aanpak te borgen in de organisatie.

Everest BCBasis als fundering van het bedrijf:
* Heldere visie & doelstelling(en) van het bedrijf
* Wat wil het bedrijf uitstralen en waarom?
* Welke klanten wil het aan zich binden?
* Hebben de medewerkers en leveranciers dezelfde passie?
* Wat zijn de uitdagingen om het doel te bereiken?

Maar ook Basis als in: standaard
Verbeteren begint bij de basis! Wanneer je activiteiten altijd op een andere manier uitvoert, zal je niet kunnen verbeteren. Dit is standaardiseren om te leren en ervaren, niet om de ziel uit een proces of activiteit te halen.

Basis als Lean gebaseerd op Toyota Production System; verbeteren van de flow ipv alleen te richten op het reduceren van verspilling. In die context is Lean te omschrijven als het verkrijgen van de juiste dingen, op de juiste plaats, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, om een perfecte work flow te bereiken door het minimaliseren van verspilling, flexibel te zijn en in staat zijn te veranderen.

En ten slotte Basis als:  Better than As Is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>